20 Haziran 2015 Cumartesi

Çocuk Odası İçin Giysi Dolabı

Çocukluk döneminde kazandırılan alışkanlıklar kalıcı oluyor ve de çocukların düzgün birer birey olmaları için temel oluşturuyor. Sorumluluk alma çağına geldikleri zaman verilen küçük görevler ile kendi işlerini kendi başlarına yapma imkanı sunmak da anne ve babalara düşüyor.
Başlangıç olarak çocuklara teşvik edici ortamlar oluşturmak gerekiyor. En basit olarak çocuklarımıza eşyalarını toplayıp, yerine koymasını söylerken kendi boylarında dolaplarının da olmasına dikkat etmeliyiz. Özellikle sorumluluk almaya başladığı dönemde, giysi toplamasını başarabildiği ve sevdiği bir iş haline getirmek çok güzel olur. Bunun için tüm kıyafetleri için olmasa da birkaç giysisini asabileceği, ev patiklerini koyabileceği, şemsiye ya da şapkasını asabileceği bir dolap yada bir alan yapabilirsiniz. 
Uygun fiyata alabileceğiniz bir şifonyerin, birkaç çekmecesini çıkarıp hatta boyayıp süsleyerek güzel bir giysi dolabına çevirebilirsiniz ya da askı borusundan da güzel bir köşe yapabilirsiniz.  Birkaç örnek ile size nasıl birşey yapabileceğinizi göstermek istiyorum. Örnekler kız çocuklarının kostümlerini asması için verilmiş olabilir ama siz dolaplara ve giysi askılarına dikkatinizi verin. Becerikli babalar belki kendileri bu örneklerden esinlenerek birşeyler yapabilirler. IKEA ürünleri bunun için çok uygun. Benden küçük bir ipucu. :)

Sevgiler ! :)

Kaynak: Pinterest/ Cicideko/ Çocuk Odası









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Paylaş